top of page
Books

Библиотека

Музикален център Art Libitum разполага с богата библиотека, включваща няколко хиляди тома.


Музикална литература

Разбира се, приоритет имат нотните издания - разполагаме с няколкостотин школи с произведения за пиано и други инструменти, класически и популярни песни, джаз стандарти, оркестрови партитури, аранжименти, учебници и учебни помагала на български и английски език.

Музикология

Учебници по история на музиката на няколко езика, монографии на велики музиканти от цял свят и всички епохи, трудове по музикална естетика, фолклор, музиколожки изследвания, статии, периодика и др.

Фонотека

Разполагаме с терабайти музика от всякакви жанрове, стилове и епохи. При нас можете да намерите и изключително редки записи, събирани през годините с много любов.

Науки и хуманитаристика

Все по-богата става колекцията ни с книги в сферата на хуманитарните науки (и не само) - психология и личностно развитие, философия, естетика, история, културология, световни религии, езотерика и много други.

Визуални изкуства

Репродукции на картини, скулптури, паметници на архитектурата, дизайна, фотографията от цял свят. Книги по история на изкуствата, биографични очерци и много други.

Сценични и синкретични изкуства

Кино, театър, танц, пантомима и много, много други.

Художествена литература

От щедьоврите на световната класика до големите автори на 20 и 21 век. Особено важно място тук имат произведенията на български автори.

За деца

Приказки от близо и далеч, от стари и нови времена, детски стихове, разкази и романи, много детски енциклопедии и други образователни и развлекателни четива.

Благодарим на хората, дарили книги за нашата библиотека

Иванка Жечева
Проф. Пенка Кадиева
Стоян Станчев
Лада Брашованова
Андрей Велков
Веселин Даскалов (10 г.)

bottom of page