Екип

Dani.JPG

Йордан Владев

Основател и ръководител на музикален център Art Libitum - композитор, мулти инструменталист и тонрежисьор. Автор е на много песни, пиеси за хор, оркестър и за различни инструментални състави, на електронна музика, песни за деца, фолклорни обработки, музика за филми, за балетни и театрални постановки, както и на много аранжименти за различни изпълнители. Концертирал е в много страни от Европа и Азия.

Работи с деца повече от 18 години. Композитор и музикален ръководител е и на Детска актьорска работилничка "Хлапета". Работил е също с различни други детски състави. Автор е на повече от 100 песни за деца, голяма част от които са издадени в четирите му авторски детски албума "Автобус-с хлапета" (2003), "Коледна бъркотевица" (2008) и "Различен" (2011) и "Малчугани" (2017). Също така е автор на музиката към 12 детски театрални спектакъла. Негови песни се изпълняват от различни детски музикални формации от цялата страна, включени са в компилации, мултимедийни проекти за деца, включително и в учебници по музика от 1 до 7 клас. Носител е на първи награди от конкурси и фестивали за детска музика, включително и от най-престижния конкурс за детска песен у нас "Сладкопойна чучулига", Бургас. Негови ученици неколкократно стават златни медалисти от национални конкурси за изпълнители, някои от тях продължават образованието си в чужбина, а други вече имат своя музикална кариера.

Повече https://www.jordanvladev.com/

Таня Никлева

Таня Никлева е диригент на женски хор „Христина Морфова” към НЧ "Д-р Петър Берон-1926" (от 1996г.), създател и диригент на младежки смесен хор „Ave Musica” (от 1998г.). 
Завършила е музикалното училище в гр. Бургас със специалност «Флейта» и теоретичния факултет на музикалната академия в София със специалност «Хорово дирижиране». 
Преподавала е музика на деца от столични детски заведения (1997-2007). Има и 11-годишна практика като преподавател по хорово дирижиране в НМА «П. Владигеров» - София (1996-2007). 
Носител е на първа награда на първия Международен конкурс за млади хорови диригенти в Будапеща, Унгария (2001), както и на редица други награди от престижни международни конкурси и фестивали с ръководените от нея състави. 
Автор е на песни за деца, аранжименти и обработки на вокална и инструментална музика.
Концертира активно в България, Франция, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Белгия, Гърция, Македония, Полша, Румъния, Турция и Сърбия. 
Канена е за член на жури, в селекционна комисия и като основен координатор на различни национални и международни музикални форуми, фестивали и концертни събития.
Член е на Сдружение «Арт кръг «Импулси» - София.

В Музикален център Art Libitum преподава пиано, пеене, солфеж и теория на музиката, флейта и дирижиране.
Повече: https://www.facebook.com/TaniaNikleva

42876506_2110693252592027_74404813722689
Andi.jpg

Андрей Велков

Андрей Велков е роден на 10.05.1990г. Занимава се с музика от ранна възраст. В момента е студент от класа на проф. Христо Йоцов по джаз ударни инструменти в Националната музикална академия “Панчо Владигеров”. Свири на барабани, перкусии, пиано. Интересите му са насочени към цялото богатство на музиката – джаз, фънк, фолкор от различни краища на земята, класическа музика и др. Участва в различни концерти и музикални събития из страната.

Йордан Рибаров

Роден е на 09.03.1973 в София. Започва да свири на пиано и виолончело от ранна детска възраст. С китара започва да се занимава от 1985 година. Завършва средното си образование в 21 СОУ „Христо Ботев”, висшето в АМТИ (сега НАМТИИ) гр. Пловдив със специалност „Музикална педагогика” профил китара при доцент Стела Митева. Работи като преподавател по китара. Концертира активно като китарист, хоров и солов певец в различни вокални и инструментални състави. През 2003 и 2004 взема участие в курса по барокова музика в Германия при Волфганг Качнер. Понастоящем Йордан Рибаров се дипломира като магистър в СУ „Св. Климент Охридски” специалност „Музикална педагогика”, профил китара, при проф.д-р Панайот Панайотов.

Dani Ribarov.JPG
Desi.JPG

Деси Петрова

Деси Петрова е възпитаник на Музикален център Art Libitum, а в момента е и асистент- преподавател там, Свири на пиано, китара, бас и пее. Активен участник в повечето инициативи на центъра, търсен изпълнител в редица проекти и член на група "Delight".

Мартин Раванов

Мартин Раванов също е възпитаник на Музикален център "Art Libitum", а понастоящем е и асистент-преподавател там.  Свири на китара и бас. Участва активно в проекти на свои колеги, член на група "Delight".

Marto.JPG
Aisi-.jpg

Айсел Карадайъ

Айсел Карадайъ е родена през 1995 година. Свири на пиано от ранна възраст, впоследствие започва да се занимава с пеене и китара. Пее в хора на 9-та Френска езикова гимназия, с който имат участия и във Франция. Завършва бакалавър със специалност “Тонрежисура”. Участва в различни групи и формации от училищна възраст и печели конкурси, сред които два пъти конкурса за авторска музика на Георги Минчев.

Мартин Бодуров

Роден на 31.03.1997г. в гр. София, той започва да се занимава с музика още от първи клас. Записва се в Хорът на Софийските Момчета и пее там до края на 2012г. Заедно с този състав е ходил на турнета в Москва, Русия; остров Корфу, Гърция; Нанси, Франция; Малчезине, Италия; Баня Лука, Босна и Херцеговина и едно концертно турне в Белгия. Със същата формация участва и в четирите сезона на мюзикъла „Оливър!“ по романа на Чарлз Дикенс „Оливър Туист“ в Младежкия Театър „Николай Бинев“ заедно с видни личности като покойния Тодор Колев и Антоанета Добрева(Нети). Започва обучение по тромпет при професор Ангел Македонски в шести клас и кандидатства в НМУ „Любомир Пипков“, като влиза в учебното заведение в седми клас. Като тромпетист Мартин Бодуров участва в редица музикални фестивали като: A to jazz ; Джаз фестивал Банско 2016; Варненски музикални дни; Младежки джаз фест гр. Димитровград ; Софийски музикални седмици и др. В момента той е студент в Националната Музикална Академия „Панчо Владигеров“ в класа по тромпет на Михайл Йосифов, където изучава поп и джаз музика .

Marto Bodurov.JPG
vladimir_gajev1.jpg

Владимир Гаджев

Владимир Гадежв е изтъкнат джазов критик, журналист и преподавател по социология на музиката и история на джаза в Нов български университет и Национално музикално училище "Любомир Пипков" София. Пред последните четири десетилетия е бил кореспондент на специализиранит издания Melodie, Чехословакия и Jazz Forum, орган на Международната джазова федерация, както и сътрудник на списанията Jazz Podium, ФРГ и Musica Jazz, Италия. През 2000 г. германското издателство "Konemann" и българското "Кибеа" отпечатаха за разпространение в цял свят неговата "Илюстрована енциклопедия на музикалните инструменти по света" (художник Антон Радевски). Автор е на монографиите "A Love Supreme - Веселин Николов и неговите "Бели, зелени и червени", "Седемте изкушения на Златния орфей", "Когато западът среща изтока: от фолк към етно джаз и уърлд мюзик", "Теодосий Спасов - преследващият звуци", "Милчо Левиев", както и капиталният му труд "Now it's the time - Джазът в България и българите в джаза", като резюме на последната книга е включено в многотомната поредица "История на джаза по света", издание на Колумбийския университет в Ню Йорк.