0898 662627

©2018 by Art Libitum Music Center. Proudly created with Wix.com

Композиция, оркестрация, аранжимент

Познато е твърдението, че композитор не се става, ами човек се ражда такъв. Независимо от това за да създавате музика е необходимо да знаете много неща, без които и най-гениалното произведение просто няма как да се роди на практика. Затова този курс е за тези от вас, които искат да се занимават с композиция и оркестрация на едно професионално и конкурентноспособно ниво.
 
Композиция 
 
В програмата на курса се изучават класически и съвременни композиционни техники и принципи на формоизграждане, анализират се произведения от различни епохи, стилове и жанрове, изучават се различните музикални форми в тяхната органика и във връзка с практическите и естетически функции, които изпълняват. Особено място се отделя на композиционите похвати и техники от 20 и 21 век, на филмовата и изобщо "драматургичната" музика, на синкретизма като водеща творческа насока във изкуствата изобщо.
 
Симфонична и духова оркестрация
 
Всички ние обичаме да слушаме прекрасния звук на симфоничния оркестър, но малцина си дават сметка каква солидна база от знания и опит стои зад неговата сила, красотата и финес. Курсът по оркестрация ще ви запознае първо с различните музикални инструменти - с техните технически възможности, диапазони, регистри, начини на употреба и т.н., ще ви срещне с различните видове ансамбли - камерни формации, струнни, духови, симфонични, филмови оркестри и др. Ще ви изправи пред различни стилови и жанрови предизвикателства.
 
Аранжиране за поп, рок и джаз групи и биг бендове
 
Ако вашата стихия е популярната музика, то този курс ще ви хвърли директно в джаза, блуса, госпъла, фънка, фюжън, R'n'B, рок, ню уейв, хип хоп, прогресив, уърлд мюзик и много други. Ще се запознаете с характерните за тези стилове инструменти и техните възможности, ще измисляте различни груувове, рифове, фрази, хармонични схеми, ще аранжирате музика за различни видове състави - от класическата група - китара, бас, барабани и клавир през брас секция, вокална група, джаз трио, квартет, квинтет, биг бенд, струнен или пълен симфоничен оркестър и много други. Ще използвате лупове, падове, лийдове, филтри, скречове и най-различни електронни ефекти, ще комбинирате сингбек със звук, изсвирен на живо, както и ще научите още много тайни и магийки от кухнята на тази сладка и прекрасна професия... :) 


Програминг
 
Вече няколко десетилетия електронните инструменти присъстват в звуковата среда около нас и в голяма степен определят облика на много от музикалните продукции, които слушаме. Това, което някога се е правило единствено в огромни и оборудвани до зъби студия, днес е възможно само благодарение на вашия компютър и малко специализиран софтуер. Работата с електронен звук не е новост, а част от обичайната професионална практика по цял свят. В този курс вие ще се научите да боравите с музикални програми, да композирате и аранжирате с помощта на компютър, да работите със синтезатори и семплери, да ползвате електронните звуци както като помощно средство, така и като равноправен участник във вашия инструментариум. И, разбира се, ще се срещнете с вселената на звуковия дизайн, за да могат вашите парчета или аранжименти да звучат на едно конкурентно ниво.

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now